Учебните заведения могат да изберат заявител – фермер по училищните схеми от днес до 15 юни

детеОт 15 май до 15 юни ДФ „Земеделие“ приема документи за участие в схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“. Заявленията за кандидатстване са по утвърден образец и са публикувани на страницата на институцията.

Право да кандидатстват за доставки на плодове, зеленчуци и мляко в детски градини и училища в страната имат учебни заведения, производители на плодове и зеленчуци, производители на мляко и млечни продукти, организации на плодове и зеленчуци, групи производители на плодове и зеленчуци, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Учебните заведения могат да участват във всяка от схемите самостоятелно. Те имат право да изберат и заявител по реда на Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове, зеленчуци, мляко и млечни продукти в учебните заведения – Схема „Училищен плод“ и Схема „Училищно мляко“. В случай че учебното заведение няма да участва самостоятелно, то трябва да избере заявител въз основа на три предложения за доставка на продуктите по съответната схема като поне едно от тях следва да бъде отправено до производител.

Възложителите по Закона за обществените поръчки е необходимо да проведат обществени поръчки за избор на изпълнители по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, съгласно изискванията на закона.

Leave a Comment