Форумът за новата ОСП в Стара Загора ще излъчи работна група

Консултативен съвет по зърнотоФорумът в Стара Загора за изготвянето на единна национална позиция за бъдещето на ОСП след 2020 г. ще събере 29 организации, от които 15 фермерски, съобщиха от Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), откъдето организират дебата. Събитието ще е утре, 18 май, когато в Пловдив също стартира обсъждане на новата селскостопанска политика, което ще е със силно европейско присъствие. Той се организира от Института за агростратегии и иновации и ИнтелиАгро.

Основната задача на дебата в Стара Загора е изготвяне на национална позиция и обединение на агросектора по основните приоритети, около които трябва да се формира позицията на България за визията на ОСП след 2020 г., съобщават организаторите.

Друга важна цел на срещата е сформиране на постоянна работна група с представители на всички браншови организации. Тя ще заседава в различните етапи на дискусиите за определяне на националните приоритети за ОСП след 2020 г.

Форумът ще бъде открит от новото политическото ръководство на МЗХ в лицето на министър Румен Порожанов. Вчера при откриване на БАТА АГРО земеделският министър съобщи, че ще присъства първо на събитието в Пловдив, след което ще се отправи към Стара Загора, за да участва в дебата, организиран от АЗПБ. Участие в срещата ще вземат още Десислава Танева, председател на парламентарната Комисия по земеделие и Живко Живков, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“.

Leave a Comment