Агритоп с най-привлекателния за животновъдите щанд на БАТА АГРО 2017

Хранителната лента

Хранителната лента

Агритоп представя и тази година на БАТА АГРО практично и иновативно оборудване за животновъдни ферми и цялостни решения в стопанството. Фирмата може да се похвали с най-привлекателния за бранша щанд на изложението за агротехника.

Сред новостите, които Агритоп показва, е хранителна лента за овцеферми и козеферми. „Дължината й може да варира от 30 до 60 метра според параметрите на обора“, поясни търговският директор Момчил Тасков. Лентата се зарежда с фураж изключително бързо, удобна е за експлоатация, а животните получават храна без да се конкурират. Към нея могат да се монтират фиксатори за главите на овцете и козите или гилотина, която директно ограничава или освобождава ползването на лентата.

Станокът

Станокът

Полезно оборудване е и станокът за рязане на копитата на едрия рогат добитък. „Манипулацията трябва да се извършва поне веднъж в годината, тъй като копитата прорастват и затрудняват движението на кравите, което от своя страна се отразява на храненето, а оттам и на млеконадоя“, посочи Тасков. Станокът позволява рязането на копитата да се прави по удобен както за работника, така и за животните начин, тъй като е съоръжен с ремъци, които прихващат ходилата.

Иглутатата са с вентилация

Иглутатата са с вентилация

На българския пазар няма по-комфортни и иновативни иглута за телета от тези, които предлага Агритоп. Те не само са удароустойчиви, но са и с регулируема вентилация. Материалът, от който са изработени, отблъсква ултравиолетовите лъчи и не пропуска светлина.

Макет на кравеферма

Макет на кравеферма

Макет 1 : 32 на идеална ферма с обори за кравите, доилна зала, танк за съхранение на млякото, обори за животните, родилно и помещение за телета, неотклонно привлича млечните говедовъди, дори само за да сравнят своето стопанство с образеца.

Челни товарачи на немския производител Weidemann, тороразпръскващи цистерни, ремаркета за сух тор, транспортни ремаркета, чесалки и други техники също могат да се разгледат при обширната изложбена площ на водещата фирма.

За дните на изложбата БАТА АГРО, която ще продължи до 19 май, Агритоп има специални ценови намаления. Фирмата предлага също и индивидуални лизингови схеми.

Leave a Comment