Чикаго дегустира вино от 8 български винарни

Чикаго

Българското участие в Чикаго е скромно, но пък е прощапулник в световното изложение

Осем наши винарски изби се включиха в най-голямото хранително изложение на САЩ, организирано от Националната ресторантьорска асоциация на САЩ – NRA Restaurant Hotel-Motel Show 2013 в Чикаго. Това е първото българско участие на американския форум.Страната се представя от Катаржина естейт, Eдоардо Миролио, Винзавод Асеновград, Bulgarian Heritage – Изба Килифарево и Карабунар, Шато Бургозоне, Domaine Boyar, Винпром Ямбол и Aнжелус естейт. Български продукти представя и фирма V & G Commerce, която оперира в Чикаго като най-големият вносител на български храни.

Изложението започна на 18 май и ще продължи до 21 май. Всяка година повече от 60 000 професионалисти и 2 000 изложители от 50-тe американски щати и от над 100 страни по света се събират в Чикаго в продължение на четири дни, които задават световните тенденции в бързото и качествено обслужване. Министерство на земеделието и храните съдейства за организацията на българското представяне. 

В изложението официално страната ни се представлява г-н Красимир Коев, главен изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното и председателят на Националната лозаро-винарска камара Пламен Моллов.

 

 

Новини

1 Comment

  1. Стенли каза:

    Българското е най-хубаво!

Leave a Comment