Дисков продълбочител Джон Диър обработва 40 декара за час! Време е за пазаруване

дисков продълбочител - Венелин ДелгянскиДисков продълбочител, направен в заводите на Джон Диър в САЩ, е най-актуалното предложение на фирма V.M. Agro Trade от Раковски, област Пловдив. Защо е актуално?

„За зърнопроизводителите е важно веднага след жътва да извършат обработка на почвата, дисков продълбочител V.M. Agro Tradeдокато има още влага. Обработката е важна по няколко причини. Първо, нивата остава защитена от пашуващи животни. Второ, ако дисковият продълбочител е минал в края на юни, до март, когато се сеят пролетниците, обработената земя ще се е влагозапасила, полезните микроорганизми ще са я структурирали и рано напролет почвата ще е точно такава, каквато я искаме“, обясни управителят и собственик на V.M. Agro Trade Венелин Делгянски. С тази техника се подготвя почвата за сеитба на рапица, слънчоглед и царевица.

Дисковият продълбочител разполага с две дискови секции – отпред и отзад. Ъгълът на атака на предните дискове е 22 градуса, а на задните – 20.

Функцията на дисковете е да нарежат растителните остатъци на полето. Тяхната работна дълбочина е около 20. Продълбочителят достига до 42 см надолу.

дисков продълбочител V.M. Agro TradeВ задния край на техниката има хидравличен дисков продълбочител V.M. Agro Tradeваляк за подравняване с три режима на работа.Те са: плаващо положение,  вдигнат валяк и работа с натиск. Има и устройство, което показва дълбочината и натиска на валяците.

„Работна ширина на този модел е 4 метра, но разполагаме и с модели   до 8.50 м обхват“.

Дисковият продълбочител извършва първична основна обработка, която замества орането. Скоростта, с която работи, е много по-висока спрямо тази при извършване на оран. Продълбочителят се движи с 8 до 12 км в час, докато при дълбоката оран максимумът е 6-7 км. Средната производителност на тази машина при скорост 10 км/ч и при 4 м ширина е 35-40 декара на час. Друг плюс е, че трактористът не губи време да обръща машината в края на блока. „Тук само влизаш и излизаш“, поясни Делгянски.

За да се използва техниката с 4 м работна ширина е необходим трактор с мощност 300 конски сили.

дисков продълбочител V.M. Agro TradeВенелин Делгянски, който е и зърнопроизводител, използва от 3 години дискови продълбочители, за да обработва земята в семейното стопанство. „Изключително здрави и удобни са. Все пак са Джон Диър“, напомни той.

V.M. Agro Trade продава американските машини с 1 година гаранционен срок. До момента и само за година и малко 15 купувачи на дискови продълбочители се радват на добрите сделки с Делгянски. Добри, защото техниката е наистина качествена. Произведена е през 2015 г. А цените й са повече от конкурентни.  

За контакт: vmagrotrade@gmail.com

Тел. +359 889 902 818, +359 887 627 744

 

Leave a Comment