Еколабиринт за деца в Пловдив по повод Световния ден на околната среда

природен парк "Българка"Днес, 5 юни, РИОСВ – Пловдив организира по повод на Световния ден на околната среда „Еколабиринт“ в Цар-Симеоновата градина. Инициативата, която се провежда под надслов „Да бъде по-чист, по-зелен и по красив моят Пловдив“, ще започне в 11 часа.

Еколабиринтът е съоръжение с образователен и увлекателен характер. В него всеки участник трябва да отговори на 11 въпроса за опазването на природата и ползите от рециклирането. При правилни 11 отговора всяко дете стига до изхода и печели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Върху еколабиринта, осигурен от „Екопак България“ АД, са изрисувани изображения на защитени видове животни и растения в страната. Инициативата е ориентирана към деца от 10 до 12 години. Очаква се участват около 100 деца от Пловдив. Към празника ще се присъединят и 20 деца от община Куклен, които се включиха с творби в националните  конкурси за детски рисунки, организирани през 2015 и 2016 година.

В отделен кът експерти на РИОСВ – Пловдив и на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към община Пловдив ще информират учениците за биологичното разнообразие в Цар-Симеоновата градина и в областта.

Тази година кампанията по повод Световния ден на околната среда – 5 юни се провежда под мотото: „Свързване на хората с природата“.

 

Leave a Comment