Професионално балиране и силажиране за защита на Вашите груби фуражи

Съвременното високопродуктивно животновъдство е немислимо без хранене с висококачествен силаж и сенаж. Именно за това от съществено значение е правилното съхранение и приготвяне, както в млечните, така и в месодайните ферми. С използването на висококачествени продукти за балиране се постига по-голяма ефективност и икономия в процеса на балиране на сено и слама.

Фирма Агритоп е вносител на немски продукти за защита и балиране на сено, слама и силаж. Висококачествени продукти на отлична цена. 

балиране

Перфектно балиране

Мрежата за бали Zill има подобрени широчинни характеристики, което гарантира обвиване по цялата ширина на балата. Те се произвеждат изключително от висококачествени HDPE материали, които са здрави и антистатични, което гарантира перфектна работа с всички марки и модели балопреси и съответствие с най-високите изисквания за качество. Устойчивостта на скъсване и гладкото развиване и рязане са изпитани в практиката и одобрени от тест DLG-Signum.  Материалът е  HDPE UV-стабилизиран с антистатична добавка.

Сезалите ZILL са произведени съгласно високите стандарти за немско качество и затова гарантират максимална рентабилност и резултати. Те са адаптирани перфектно за различни модели и големини балопреси. Сезалите, които Агритоп предлага надминават в пъти текущите изисквания за стандарт в ЕС.

флио за опаковане

Фолиото за опаковане на бали трябва да съчетава отлична устойчивост на скъсване с най-доброто залепване. Необходимо е стреч фолиото да осигурява оптимална защита и максимално запазване на хранителните вещества на силажа. Стреч фолиото от Zill се произвежда по иновативна технология под постоянен контрол на качеството. Тези фолиа са адаптирани към новите изисквания и на база постоянно сътрудничество със земеделските производители и водещи производители на машини за опаковане на бали за постигане на високото им качество. Фолиото за опаковане на бали Zill се отличава с отлична здравина, устойчивост на атмосферни влияния, висока UV-стабилност – 15 месеца, висока светлинна плътност и са произведени от 100% PP-първороден материал.

бала

Фолио за първокачествен силаж

Силажиране в силажни ями. Силажът е фураж, който е с 30-35% съдържание на сухо вещество. Принципът на силажиране в силажни ями е ферментация с помощта на инокуланти, който е добре опакован и лишен от въздух. Така той запазва хранителната си стойност – образуват се полезни вещества, които запазват фуража и задържат хранителните му качества. За отлично съхранение и запазване на хранителните стойности на фуража е най-добре ямите да се покриват със силажно фолио.

силаж

Разходите за силажното фолио напълно се компенсират от намалените загуби при силажиране. Какво е важно за силажното фолио? Силажното фолио трябва да гарантира оптимална защита на силажа, като съчетава висока продуктивност и отлични резултати. То трябва да е стабилизирано за минимум 12 месеца излагане на UV лъчи. Фолиото за силажни ями Zill гарантира защита на всякакъв вид силаж и създава сигурна кислородна бариера. Машинната производствена техника, иновативните разработки и строгия контрол на качеството правят това силажно фолио премиум продукт. Постигната е много висока стабилност при издърпване. Изключително високата UV устойчивост (над 15 месеца) и използването на висококачествени суровини осигуряват дълъг и полезен живот на продукта. Не позволява  развитието на мухъл и загуба на фураж.

силаж

За да се предотврати загуба и да се гарантира 100% качествен силаж e необходимо покриване на стените на силажните ями с фолио. Силажното фолио за стени на Zill предлага една от най-добрите възможности за покритие, като по този начин запазва стените на ямата от ферментационните киселини и осигурява още една преграда, която предпазва силажа от навлизане на въздух.

Официален представител на немския производил ZILL е фирма Агритоп. Повече информация относно продуктите за пакетиране на силаж и сенаж можете да получите на телефон: 02 / 971 26 20 или от търговската мрежа на фирмата.

Стара Загора: 0888 738 294

Плевен: 0888 738 293

София област: 0886 454 650

Русе: 0887 705 488

Монтана: 0887705944

Leave a Comment