Бивш и настоящ служител на ДФЗ станаха зам.-директори на фонда

фонд ЗемеделиеПетя Славчева и Георги Динев са новите заместник изпълнителни директори на ДФ „Земеделие“. Решението беше взето по време на редовно заседание на Управителния съвет на Фонда. От поста зам. -изпълнителен директор беше освободена Гея Георгиева – с ресори „Директни плащания на площ” и „Информационни технологии”. Нейните служебни ангажименти поема Петя Славчева. Георги Динев ще управлява „Технически инспекторат“ и програма САПАРД.

Петя Славчева е дългогодишен кадър на ДФ „Земеделие“. От 2008 г. до момента заема различни позиции в ОД във Велико Търново. От 2010 г. е началник отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане“. Славчева е магистър по „Стопанско управление“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“

Георги Динев също е кадър на ДФ „Земеделие“. В периода 2010-2012 г. е работи в отдел „Противодействие на измамите“ в ДФЗ. След това ръководи дирекция „Административно, правно обслужване и финансово-стопански дейности“ в Изпълнителната агенция по лозата и виното. Бил е и главен секретар на ИАЛВ. Динев е магистър по икономика от ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Останалите двама зам. – изпълнителни директори запазват своите позиции. Атидже Алиева-Вели продължава да отговаря за мерките от Програмата за развитие на селските райони. Иванка Багдатова-Мизова, освен ресорите които ръководеше до момента – „Селскостопански пазарни механизми“, „Краткосрочни схеми за подпомагане“, „Инвестиционни схеми за подпомагане“, ще управлява и Оперативна програма „Морско дело и рибарство“.

Leave a Comment