Над 10 големи производители ще продават пипер у нас и в Европа чрез немска верига

Над 10 от най-големите производители на пипер ще продават продукцията си както у нас, така и в Европа, чрез една от най-големите немски търговски вериги, опериращи в България. За това се договориха в края на миналата седмица асоциация „Български пипер“ и ръководния екип на търговското дружество. Срещата бе в предприятието „България фуудс“ в град Летница, област Ловеч, съобщи за Агро Пловдив организационният секретар на асоциацията Георги Василев.

Снимка на Георги Василев

Снимка на Георги Василев

 

За пръв път стоката ще пристига в логистичния център на веригата сортирана, калибрирана, с егализирано тегло (уеднаквено до грам), охладена и етикетирана, тоест в напълно удовлетворяващ търговеца вид. Подготовката на пипера за щандовете на хипермаркетите ще се извършва в базата в Летница. Немската верига ще я предлага не само в българските си магазини, но и в своите европейски обекти. Производителите ще предложат на пазара Куртовска и Софийска капия, Чорбаджийски пипер, лютите „Бяла шипка“ и Сиврия, изброи Георги Василев.

Немската търговска верига чака одобрение от централата си да стане член на асоциация „Български пипер“.

На срещата в Летница членовете на асоциацията и търговецът са се споразумели през август във веригата да бъде отбелязан Деня на българския пипер.

 

Leave a Comment