В САЩ хвалят българските крави и уникалното им мляко

Кисело мляко „Тримона“, произвеждано в Америка, попадна в топ 5 на най-добрите продукти на Световното изложение на храни в Ню Йорк 
Атанас Вълев и киселото мляко, което стана хит в САЩ  Снимка на http://www.foodnavigator-usa.com

Атанас Вълев и киселото мляко, което стана хит в САЩ
Снимка на http://www.foodnavigator-usa.com

Кисело мляко „Тримона“, произвеждано от българския предприемач в САЩ Атанас Вълев, попадна в Топ 5 на класацията за най-добри храни, представени на световно изложение в Ню Йорк „Fancy Food Show“, което се проведе от 25 до 27 юни.

. Продуктът бе лично презентиран от прочутия експерт по био и екохрани Макс Голдбърг, информира Offnews.

Американецът разказва, че Lactobacillus bulgaricus, която се среща в марката „Тримона“, е била установена още през 1905 г. от българския учен Стамен Григоров. По-късно пък нобеловият лауреат за медицина Иля Мечников печели световната награда, доказвайки изключително благотворното влиятие на бактерията върху здравето на българите.

Българските крави не се хранят с фураж, а единствено чрез паша, разкрива смайващи подробности за родното животновъдство американецът. Той добавя, че по тази причина в киселото мляко няма и не може да има ГМО.

„Благодарение на „Тримона“ имаме шанса да разполагаме и в САЩ с този продукт. Компанията определено има новаторски подход и лансира на пазара за първи път кисело мляко с кокосов крем“, акцентира Макс Голдбърг.

 

Leave a Comment