Покер в парламента: Бойко Борисов разкри скритите карти на Сидеров

 Ако ГЕРБ не гласува „Кабинета Орешарски“, „Атака“ трябва да реши дали да е с БСП и ДПС или против тях 
Нов запис с Бойко Борисов

Бойко Борисов смята, че Сидеров днес е изиграл спектакъл

Бойко Борисов заяви днес след избора на ръководство на Народното събрание, че ГЕРБ може да последва примера на „Атака“ и да не гласува избора на ново правителство. Ако това наистина се случи и ако Волен Сидеров и „Атака“ също не гласуват, евентуалното правителство на Пламен Орешарски не може да бъде одобрено. Необходимият кворум за откриване на пленарното заседание е повече от половината от народните представители да присъстват. Депутатите на ГЕРБ и „Атака“ са общо 120, колкото са и тези на БСП заедно с ДПС. 

„Не е бойкот. Като не се регистрираме в парламента, сега ще видим как „Атака” трябва да им даде трима-четирима души, за да направят правителство“, заяви Борисов.

Бившият премиер съзря заговор между БСП, ДПС и „Атака“ след днешния първи ден на 42-то Народно събрание. Според него трите партии са играли по сценарий, а това, което са направили Сидеров и Местан било невероятен спектакъл. „И аз, като всички български граждани, наблюдавах тази уйдурма“, каза Борисов.

„Нарочно „Атака” не се регистрира. Като не се регистрира, тогава вече не се говори за 240 депутати, а примерно за 220. Тогава вече на ДПС и БСП гласовете са достатъчни, за да си направят и правителство, и всички комисии да си изберат. Това си е Тройна коалиция“, заяви Бойко Борисов.

Волен Сидеров има за какво да отговаря на неговите избиратели, каза още експремиерът.

На въпрос защо ГЕРБ не са предложили свой заместник-председател на парламента, Борисов отговори, че на партията победител ѝ отива председателският пост да бъде зает от неин депутат. След като ГЕРБ няма да ръководи Народното събрание, ще стои в опозиция и „ще им гледаме сеира“.

„Хората трябва да знаят какво ще е нашето алтернативно правителство“, каза още той. По думите му това няма да стане в рамките на една седмица от получаване на проучвателния мандат, а на един ден максимум.

 

Leave a Comment