Подписан е меморандум между Аграрния университет и научни институции от Китай

българо-китайска конференция в АУБългаро-китайската конференция, която се проведе днес в Аграрния университет (АУ) в Пловдив, завърши с подписването на меморандум за сътрудничество. Документът е потвърден от ректора на АУ проф. Христина Янчева – от българска страна и от Академия на земеделските науки, както и от научноизследователски институти в Китай.
Меморандумът за сътрудничество ще позволи да извършваме обмен на студенти, да имаме общи публикации и общи научни проекти, поясни проф. Янчева. Можем да бъде взаимно полезни в областта на биотехнологиите, селекцията и в научни разработки в млечната индустрия. Засега в АУ нямаме студенти от Китай, уточни проф. Янчева.
Българо-китайска конференция бе организирана от Аграрния университет и Университета по хранителни технологии в Пловдив в сътрудничество с Министерството на образованието и науката. В нея взе участие и директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНССС/ Васил Гелев.
IMG_2212

Leave a Comment