Видео игрите нахлуват на Международния технически панаир в Пловдив

Гейминг, видео игриНай-престижното гейминг събитие в България –  Let’s Play, ще представи новости от света на видео игрите и модерните технологии по време на Международния технически панаир от 25 до 30 септември.  Известни състезатели от България и Балканите ще участват в шестдневния фестивал, който ще се проведе  в  Международен панаир Пловдив. Организатор на мегатурнира по електронни спортове е  GplayTV.

Надпреварата ще се излъчва на живо от модерно телевизионно студио, за да могат любителите да видят всички схватки. Посетителите ще имат още по-екстремни преживявания, тъй като ще пробват богат асортимент от видео игри, ще се състезават за награди помежду си или срещу свои любимци професионалисти.  Феновете на най-известните български личности от интернет пространството ще имат възможност да се срещнат с тях. Демонстрации с очила, пренасящи във виртуалния свят, шофьорски симулатори и още много други атракции предлага програмата на фестивала, заявиха организаторите.

Международно гейминг състезание се прави за първи път в рамките на  Есенен панаир в Пловдив. То ще демонстрира потенциала на виртуалната реалност за бизнес, забавления и обучение, като по този начин ще представи един модерен сектор от икономиката с бързи темпове на развитие.  Гейминг индустрията вече формира пазар с обем над  90 млрд. долара в световен мащаб и още 252 млн. долара в бизнеса с електронни спортове. Тяхната аудитория надхвърли 225 милиона души. Състезанията  съперничат на най-големите музикални и спортни прояви, а в YouTube геймингът събира повече гледания от новините, филмите и образователните материали, взети заедно, сочи статистиката.

Виртуалната реалност и 3D технологиите в игрите имат водеща роля в цифровизацията на икономиката и на обществото, твърдят експерти. Това е  причината те да намерят място и в Международния технически панаир, който е най-престижната технологична среща на Балканите.

В неговото  73-то издание  отново ще бъдат демонстрирани върхови иновации от областта на електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, машиностроенето, строителството, химическата и минната промишленост, транспорта и автосервизното оборудване, автомобилостроенето. Освен международното гейминг състезание, нови инициативи са секцията „Галерия Имоти“ и експозицията на тежка строителна механизация.

Leave a Comment