„Старата изба – Първенец“ е обявена на търг за 1.5 млн. лв.

Избата отвън

В двора на „Старата изба – Първенец“
Архивна снимка на Агро Пловдив

Взискател е възрастна жена от с. Войводиново

Частен съдебен изпълнител обяви на публична продан значителна част от имотите на „Старата изба – Първенец“ЕООД. Началната тръжна цена е 1.5 млн. лева. Винарната се намира на криволичещото шосе между селата Първенец и Храбрино, като попада в землището на второто. От едната й страната е пътят, от другата – река Първенецка.

Продажбата се основава на изпълнителен лист, издаден от брачната колегия на пловдивския районен съд. Върху описаните имоти тежи договорна ипотека от 2013 г. за сумата 746 820 евро. Взискател е Минка Иванова (75 г.) от село Войводиново до Пловдив. Изпълнителното дело е образувано срещу едноличния собственик на винарната Иван Панчев.

Портрети на Г. Димитров и Ленин

Музейната експозиция във винарната
Архивна снимка на Агро Пловдив

За продажба са обявени вторият надземен етаж в новата част на комплекса „Старата изба – Първенец“ в сграда, в която е разположена винарската изба на дружеството, два навеса от които единият е преустроен в енотека и зала за ферментация. Описани са „Ракиджийника“ заедно с два склада, стопанска сграда за спиртна колонка, заедно със сградите в старата част на винарната. Сред тях е двуетажна жилищна сграда с винарска изба, още една двуетажна масивна къща, масивни складове и стопански навес, както и КПП.

 

Собственикът на „Старата изба – Първенец“ Иван Панчев е със запор на дяловете му (10%) във фирма „Новико груп“ООД, чиято дейност е разработване и внедряване на биотехнологии и енергия от ВЕИ.

До 7 септември участниците в публичната продан могат да внесат предложенията си.

 

Leave a Comment