15 август е последният срок на пчелари да заявят плащане по програмата

BASF

Николай Гайдов, пчеларНа 15 август 2017 г. изтича последният срок за пчелари, изпълнили договорите си от Националната програма по пчеларство (НПП) 2017-2019 г., да подадат заявления за плащане. Приемът на документи по мерки А, Б, В, Г и Д започна от 5 юни, в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“, а до момента са приети 1311 заявления, съобщиха от фонда.

Образец на заявлението за плащане и информация за особеностите по окомплектоване на документите могат да бъдат намерени на сайта на ДФ „Земеделие“.

Кандидатите могат да заявят плащане за всяка една дейност от НПП, която са се ангажирали да изпълнят. За да получат финансиране те трябва да имат валидна регистрация като земеделски стопани и да са подали актуална информация за регистъра на пчелините на БАБХ.

Фонд „Земеделие“ ще преведе финансовата помощ след приключване на задължителните административни проверки, на внесените от пчеларите документи. Ще бъдат извършени и проверки на място, за да се установи дали дейностите по договорите са изпълнени коректно. Земеделските стопани трябва да са  извършили одобрените им разходи по Програмата в периода от 1 август на предходната финансова година до 31 юли на финансовата година, за която са кандидатствали.

 

EKODARPOL

1 Comment

  1. бойков казва:

    Кои пчелари? Защо пишете пчелари? НПП е дискриминационна и до средства достигат едва 6%,7% от пчеларите!Също така от МЗХ НАПРАВИХА ГОЛЯМО РАЗДЕЛЕНИЕ С ТАЯ БИОЛОГИЯ. 50ЛВ СУБСИДИЯ НА ПЧЕЛНО СЕМЕЙСТВО, ОТДЕЛНО ИЗКУПНАТА ЦЕНА Е ДВОЙНО ПО- ВИСОКА. НАПРИМЕР АКАЦИЕВ МЕД ОТ БИОЛОГИЧНИ ПЧЕЛИНИ СЕ ИЗКУПУВА НА ЦЕНА 10ЛВ, СЪЩИЯ МЕД, НО ОТ ОБИКНОВЕН ПЧЕЛИН НА ЕДНА И СЪЩА ПАША СЕ ИЗКУПУВА НА 6ЛВ, макар че разлика в меда няма и като си представите ,че биологичните семейства стартират от 50лв субсидия и така се получава нелоялна конкуренция.Също така се допускат добиви от 40кг на БИОЛОГИЧНО семейство при среден добив на конвенционални семейства за БЪЛГАРИЯ 18КГ. По този начин без субсидии и ниски изкупни цени буквално се убива 70% пчеларство.

Leave a Comment


шест − = 1