Фермерският фестивал пред МЗХГ ще почерпи с пъдпъдъчи яйца на 16 август

пъдпъдъчи яйцаНа седмото издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 16 август посетителите ще могат да опитат гозби от пъдпъдъчи яйца, съобщават организаторите.

Интересни рецепти ще представи младият фермер Иван Тинков, който единствен на Фестивала продава такива яйца. Дегустациите са на два пъти: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа.

В пъдпъдъчите яйца има много полезни витамини като В12, А, В1 и В2, цинк, магнезий, калий, фосфор, манган и много желязо. Пъдпъдъчите яйца са полезни при големи физически натоварвания и като част от диетично меню. Твърди се, че пъдпъдъчите яйца помагат при лечението на над десет заболявания. В тях се съдържат повече биологично активни вещества, отколкото в яйцата на които и да било птици.

Топ рецептата на Иван е варени пъдпъдъчи яйца със зехтин и балсамов оцет. Но ще има яйца за всеки вкус: с различни видове дресинг, само със сол или шарена сол, с подправки. И разбира се, коктейла, който за Иван е класика: жълтъци от сурови пъдпъдъчи яйца с прясно мляко и мед – продукти, които има на Фестивала.

На седмото издание на фестивала „От нашата ферма – с любов за Вас“ ще има богато разнообразие на автентични фермерски и занаятчииски продукти, предлагани пряко от производителите им: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца,  занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и подправки…

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55).

Проектът „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с район „Средец” на Столична община и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Прочети още: Господ може да си почине на 7-ия ден, но във фермата за пъдпъдъци във Виница 7-ят липсва

Leave a Comment