Започна голямото търсене на съдове и оборудване за домашно вино

Иван Божанов показва най-продаваните неръждаем съдове

Иван Божанов показва най-продаваните неръждаемисъдове

Традиционните винени сортове още зреят по лозичките, но практичните любители на виното, които искат сами да го приготвят по свой вкус, опит и рецепти, вече търсят съдове и оборудване. Пловдивската фирма „Томика метал“ и основният й дистрибутор ТМ Инокс предлагат всичко необходимо за целта. „Томика метал“ е и единственият български производител на неръждаеми съдове за ферментация и съхранение на вино, които са с обеми от 90 до 1 680 литра. Най-търсени са съдовете, които побират 235 или 315 литра, информира фирменият специалист по продажбите Иван Божанов. Малки винарни също предпочитат стоката на „Томика метал“, като избират по-обемистите цилиндри.

Ръчната гроздомелачка е удобна и ефективна

Ръчната гроздомелачка е удобна и ефективна

При гроздомелачките сред най-предпочитаните е мачкащо-ронкащата, модел ENO 3М с електромотор, чиито капацитет е 1-1.2 тона за час, а цената й е 660 лева. Ръчната от мачкащо-монкащ тип ENO 3 струва 378 лева.

 

Тази година производителят е подготвил 3 хиляди неръждаеми съдове за продажби, тъй като интереса към тях непрекъснато расте, а също и пазара. Той вече премина границите на Румъния, Сърбия и Македония. У нас дистрибуторската мрежа е обхванала всички областни центрове, „Мосю Бриколаж“ също предлага оборудването за домашна винарна.

Цените на съдовете, гроздомелачките, пресите, помпите и другото оборудване, не са променени спрямо миналата, а и по-предишните години.

Расте броят и на домашните винари, които си поръчват оборудването онлайн. Те са значително по-малко от традиционно пазаруващите, но чрез електронната заявка с доставка от куриер по техен избор, си спестяват време, а също така и ред неудобства при използване на собствен превоз. Освен това от „Томика метал“ нямат случай в който клиент да е направил рекламация на оборудването.

Съдовете, гроздомелачките, както и останалият инструментариум за направата на собствено вино, могат да се разгледат на електронната страница на ТМ Инокс. А също и да се поръчат оттам – ТМ Инокс (http://www.shop.tminox.com/).

За контакт с производителя: Пловдив, ул. „Брезовско шосе“ №176, тел. 032/ 90 10 24, факс 032/90 10 61, e-mail mc@tminox.com, website www.shop.tminox.com

Leave a Comment