НАП Пловдив е запечатала 340 обекта, последният – плаж във Велинград

фискално устройствоОт началото на годината ТД на НАП Пловдив е извършила проверки на над 5000 търговски обекта, като след констатирани нарушения са издадени 340 заповеди за запечатване на обект.

Една от последните заповеди е издадена за запечатване на поредния минерален плаж с барбекю във Велинград. В следобедните часове в петък, 18 август, служителите на „Фискален контрол“ са констатирали на място неиздаване на касови бележки на входа на съоръжението и на водния бар, липса на реквизити във фискалния бон и ненулиране на фискалните устройства в края на работния ден.

Поради множеството нарушения, запечатването е реализирано незабавно. Плажът е затворен за срок от 20 дни, като едновременно с това на фирмата, стопанисваща обекта, ще бъде наложена административна санкция.

За месеците юли и август в град Велинград са издадени още 11 заповеди за запечатване на обект. В два магазина за хранителни стоки, кафене и павилион, нарушенията са за липса на фискално устройство и те са запечатани за срок от 15 до 20 дни.

 

Leave a Comment