Министър Порожанов и Валя Балканска участват в изложение на родопски овце

каракачанска овцаУтре, 2 септември, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие в 12:00 часа Второ национално изложение на родопските породи овце. То ще се проведе в близост до параклиса „Свети Дух“ при Смолянските езера. Организаторите са предвидили богата фолклорна програма с жива музика и народни танци, в която ще вземат участие Валя Балканска, Петър Янев и други.

Изложението под надслов „Овцевъдството – наше минало, настояще и бъдеще”, се организира от „Асоциация за развъждане на Среднородопска, Каракачанска, Родопски цигай овце и Каракачански кон” със съдействието на земеделското министерство и с партньорството на община Смолян.

На него ще бъдат представени животни от традиционни за региона породи – овце от породите Среднородопска, Каракачанска и Родопски цигай, Родопско късорого говедо, Каракачански коне и пастирски кучета. В програмата на събитието са предвидени конкурс, в който ще бъдат отличени най-добрите животни от съответната порода; представяне на млечни продукти от местни фермери и дегустация на традиционни натурални храни.

Leave a Comment