Земеделските служби в Пловдив започват теренни проверки в 5 общини

нивиЗемеделските служби в област Пловдив започват теренни проверки на физическите блокове в 5 общини – Калояново, Хисаря, Съединение, Брезово и Карлово. Първите индикативни графици са публикувани на страницата на областната дирекция Земеделие. Проверките са в изпълнение на заповедта на аграрния министър Румен Порожанов. Данните от теренните проверки ще бъдат качени в Системата за идентификация на земеделските парцели (СИЗЗ). Крайният срок за страната за извършване на проверките е 10 октомври.

Както кметовете, така и земеделските производители трябва да бъдат предупредени за датата, в която земите, които стопанисват, ще бъдат проверени. Служителите ще изготвят протоколи от констатациите си, заедно с направените измервания и снимки, които трябва да се въведат в Централизиран регистър.

Проверките започват на 5 септември в община Брезово при землищата на Чоба, Тюркмен, Чехларе, Свежен, Сърнегор, Стрелци, Борец и Златосел. Те ще продължат до 15 септември.

В община Съединение от 5 до 8 септември ще бъдат проверени блоковете в Царимир, Церетелево и Неделево, а от 11 до 15 септември – Съединение, Правец, Голям и Малък чардак.

В община Хисаря от 5-ти до 8-ми септември проверките ще са в Ново и в Старо железаре, а от 11-ти до 15 септември отново в Старо Железаре, Черничево, Мало Крушево и Беловица.

В графика за община Карлово влизат Пролом, Сопот, Анево, Баня, Бегунци, Ведраре, Домлян и Горни Домлян в периода 5-ти-8-ми септември.

Земеделските земи в община Калояново ще бъдет проверени от 7 до 15 септември в землищата на Песнопой, Отец Паисиево, Иван Вазово, Бегово и Калояново.

 

 

Leave a Comment