50 хиляди цветя пред паметника на Съединението в Пловдив

цветя пред паметника на Съединението в ПловдивОколо 50 000 различни видове цветя красят площад „Съединение“ за празника 6 септември, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Стръкчетата цветя, отгледани от бригадата в оранжериите, бяха засадени още в началото на юни. За поредна година сред цветната фигура в западната част на площада доминират жълтия и оранжев тагетис, а за фон са използвани  ирезине, хвойна и котонеастър. В източната страна е засадена розова и бяла винка.

„Грижите за добрия изглед на площад „Съединение“ не са кампанийни – само за празничния ден, а постоянни. Това е едно от знаковите места на Пловдив. Затова есен, зиме, пролет и лято се грижим за сезонната растителност. Стремим се тук винаги да е красиво“, поясни Стоян Алексиев.

По традиция в навечерието на 6 септември – Денят на Съединението и Празник на Пловдив, екип на предприятието освежи пейките на площада и алеите около него.

Директорът на „Градини и паркове“ изрази надеждата си, че пловдивчани и гостите на града, които ще посетят многобройните събития в Пловдив по празниците, ще харесат цялата паркова и градинска среда, която тази година бе разкрасена с около 4 000 000 цветя собствено производство

Leave a Comment