Нов прием за доставчици по училищните схеми започва от 11 септември

Помощните училища вече не могат да участват в схемите

дете хапва ябълкаДФ „Земеделие“ обявява нов прием на заявления по Училищните схеми за учебната 2017/2018 г. от 09:00 часа на 11.09.2017 г. до 17:30 часа на 21.09.2017 г. Допълнителният прием се отваря със заповед на изпълнителния директор на ДФЗ, съгласно чл. 14, ал. 1 от Наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения – схема „Училищен плод“ и схема „Училищно мляко“.

Допустими за участие в допълнителния прием са учебни заведения, заявени самостоятелно или чрез заявител, които не са одобрени или са отказали от участие при първоначалния прием, както и тези, които не са кандидатствали за одобрение за кампания 2017/2018 г.

Списъци на неодобрените учебни заведения по двете схеми в периода на първия прием са публикувани в интернет портала на ДФ „Земеделие“: списък „Училищен плод“ и списък „Училищно мляко“.

Кандидатите по новия прием могат да подават заявления по новия прием в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ по образец, според седалището и адреса на регистрация. Документите за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на фонда – http://www.dfz.bg/bg/selskostopanski-pazarni-mehanizmi/school_milk/.

Заявителите, които са получили отказ в предходния прием и желаят да кандидатстват отново, трябва да подадат новоподписани декларации по образец, а не да прилагат старите документи.

Досегашните помощни училища, които съгласно изменение на Закона за предучилищното и училищното образование, влязъл в сила от 01 август 2016 г., се преобразуват в центрове за специална образователна подкрепа, не могат да участват в училищните схеми за 2017/2018 г. Причината е, че те нямат статут на учебни заведения.

Leave a Comment