Порожанов: Приемът по мярка 4.2 ще започне около 20 октомври и ще продължи след Нова година

Министърът е поел ангажимент при издаване на заповедта да е ясно всичко по условията

Румен Порожанов в ПловдивАко заповедта се издаде в края на септември, очакваме приема по преработвателната мярка 4.2 да започне към 20 октомври и да продължи три месеца, тоест и в началото на 2018 г. Това обяви днес в Пловдив аграрният министър Румен Порожанов. Той взе участие в семинара „Европейски пари за преработвателите по ПРСР (мярка 4.2)“.

„Няма да пришпорваме времето за прием, тъй като законът не ни дава такава възможност. Затова дори и някой да се е позабавил ще има достатъчно време, за да може да си навакса“, успокои министърът.

Порожанов уточни, че е поел ангажимента при всеки един прием с издаването на заповедта да е ясно всичко – критерии, начин на тълкуване и оценяване на тези критерии.

Документите на кандидатите по мярка 4.2 ще се подават през ИСУН, а системата ИСАК ще бъде помощна, за да могат да се наравят всички обработки, които ИСУН не може да извърши. Изискването да се мине през ИСУН не е само на българско ниво, тъй като е необходимо да има и прозрачност и конкурентност, допълни министърът.

Leave a Comment