Животновъди подготвят първото изложение „Фермер Експо Раковски“

кравиОрганизацията на производители „Фермерско мляко“ в град Раковски подготвя първото изложение „Фермер Експо Раковски 2017“ за 14 октомври. Събитието ще се проведе при пазара за живи животни кв. Секирово и е подкрепено от земеделското министерство, община Раковски и НСГБ.

Целта на изложението е да се визуализира връзката фермер-потребител. От една страна ще се представят млади животни –говеда, биволи кози и овце и достиженията при отглеждането на комерсиалните породи развъждани в България. От друга ще се акцентира върху фермерските продукти, като се даде възможност на фермери да изложат произведени от тях млечни, месни и пчелни продукти, пояснява Рангел Матански, управител на „Фермерско мляко“ООД и съпредседател на Националния съюз на говедовъдите. Предвидени са демонстрации по програмата с мастит, съоръжения, използвани в животновъдството, дегустации, доклади и разбира се много музика.

Неслучайно изложението се организира в Раковски. Градът е в най-населената със стопански животни област – Пловдив.

Организаторите съобщават още, че търсят официален партньор, а също и партньори, които да помогнат за по-доброто провеждане на изложението. До 20 септември желаещите да бъдат част от първия пловдивски животновъден панаир трябва да се свържат с организацията „Фермерско мляко“. Електронната поща на Рангел Матански е rangelmatanski@gmail.com.

Leave a Comment