Бойко Борисов спря при ладите след като откри Техническия панаир в Пловдив

Бойко Борисов открива Есенния технически панаир в Пловдив

„Много договори, особено на българските компании“ пожела днес премиерът Бойко Борисов при откриването на Международния технически панаир в Пловдив. Той отбеляза, че ръстът на изложители се дължи на ръста на българската икономика, ниските данъци, добрата инфраструктура и стабилността в държавата. Борисов сподели, че е разбрал, че част от сложната техника, с която в момента се строят мостове и тунели, е показана на панаира в Пловдив. По-късно премиерът се спря най-дълго именно при строителните машини, подредени при откритите площи.

строителна техникаПреди това обаче първият изложител, който привлече вниманието на Бойко Борисов, бе дистрибуторът на руските автомобили Лада. След като мина покрай чешка и южнокорейска марка МПС без да задържи вниманието си върху тях, министър-председателят бе рязко привлечен от познатата в миналото руска марка коли. Той свърна от пътя, за да поздрави и поговори с търговеца.

При строителните кранове премиерът заяви пред медиите, че поздравява Ангела Меркел за изборната й победа и пожелава Германия бързо да състави правителство заради сжожната обстановка в света. Премиерът визира ситуацията край Северна Корея, където са струпали най-модерната си военна техника Русия, САЩ и Китай. Борисов изрази опасение, че ако тази криза не се разреши по-бързо, тя може да създаде тежки последствия за Европейския съюз (и България), който заради хоризонталното си управление бавно взима решения.

 

В този резервоар за 2500 л дъждовната вода се събира от улуците, а после с помпа се извежда по тръби навън. Системата служи за поливане и е доста използвана в Германия.

В този резервоар с обем 2500 л дъждовната вода се събира от улуците, а после с помпа се извежда по тръби навън. Системата служи за поливане и е доста използвана в Германия.

Около 600 фирми от България и 40 други държави участват в тазгодишния технически панаир. Заедно с индустриалните изложби геймингът също привлича внимание в палата 10.

При откриването на панаира министърът на икономиката Емил Караниколов обяви, че при следващите изложения собствени щандове ще имат Българската банка за развитие, Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия, Агенцията за инвестиции и други структури.

На тазгодишния панаир голяма част от фирмите производителки на мотокари са изместени от търговци на земеделска техника.

дървена къща

IMG_2628

Leave a Comment