Базар на пчелен мед и продукти започва в Пловдив на 29 септември

базар на мед в Пловдив, септември 2015 г.В петък, 29 септември, на Централния площад в Пловдив се открива базар на пчелен мед и продукти, организиран от общинското пчеларско сдружение „Акация 1899“. Традиционната есенна изложба, която ще стартира в 11:30 часа, е сред най-очакваните прояви от любителите на истинския мед, представен директно от пчеларите. Общо 12 от тях, сред които и един производител от област Бургас, ще покажат тазгодишната реколта на уникалните с трудолюбието и организацията си пчели.

„Тази година ще има малко акациев мед заради неблагоприятното време при цъфтежа на дърветата. Почти няма да бъде представен и мановият заради продължителното лятно засушаване“, съобщи председателят на „Акация 1899“ Николай Гайдов. За сметка на това ще има изобилие от мед букет, от кориандър, от липа, от лавандула, от слънчоглед и други.

Според Николай Гайдов, въпреки че в някои области пчелният мед е поскъпнал с лев спрямо миналата година, в Пловдивска област повечето производители са задържали цените.

Базарът ще продължи десет дни.

 

 

 

Leave a Comment