44 организации и Центърът за оценка на риска обсъждат отглеждането на норки у нас

норка в клеткаЦентърът за оценка на риска по хранителната верига покани 44  неправителствени организации за защита на животните на кръгла маса по въпросите, свързани с отглеждането на американска норка за ценни кожи у нас, съобщиха от МЗХГ. Тя ще се проведе на 25 октомври от 10 ч в сградата на Висшето училище по застраховки и финанси на ул. „Гусла“ №1. Поканени са всички заинтересовани лица за провеждане на задълбочена и конструктивна дискусия.

Припомняме, че Агро Пловдив пръв написа на 30 април 2015 г. за създаването на ферма за норки край Стара Загора, което предизвика взрив от негодувание на защитниците на животни – тогава и до днес –  Гигантска ферма за норки ще се изгражда край Стара Загора

Във връзка с големия обществен интерес по темата Центърът за оценка на риска по хранителната верига е изготвил „Научно становище за оценка на риска чрез анализ на информация, свързана с отглеждането на американска норка за ценни кожи в животновъдни обекти на територията на България“. То ще бъде представено на кръглата маса.

 

Leave a Comment