Лечителят на сърцето и очите годжи бери с главна роля на фестивала в София

BASF

Годжи бериГоджи бери, наричани още вълчи боровинки или „плода на дълголетието”, ще са с главна роля на поредната проява на Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ на 11 октомври в София. Той се провежда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

„Ще можете до опитате био годжи бери на ферма „Попов мост“ пресни или в мед, на сок и в други комбинации. Ще опитате и уникални коктейли с годжи бери“, обещават организаторите от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

 Малките червени плодчета са изключително богати на фибри, протеин, желязо, калий, витамин С, витамини от група В и витамин Е… Съдържат също много микроелементи и всички 21 аминокиселини. Затова си вземете спиртен извлек от годжи бери.  30 капки сутрин са прекрасна профилактика за сърцето, очите, отделителната система, обяснява производителят Димитър Владимиров.

Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в Демонстрационната шатра.

На Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ има богато разнообразие автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

 

Leave a Comment


− 2 = седем