„Средногорска роза“ става партньор на голяма китайска компания

розов цвятБългарският производител на биологични рози и на ароматни масла „Средногорска роза“ЕООД  подписа договор за партньорство с китайската компания TJK Biological Tech Co. Ltd. Това се е случило на продължаващия и в момента Международен панаир за малки и средни предприятия – CISMEF`2017 в Гуанджоу, Китай, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

Двете фирми са се споразумели за производство на маска за лице с колаген и българско розово масло.

Китайският партньор на „Средногорска роза“ е сред най-големите производители на колаген в страната. „Средногорска роза“ пък е предприятие с утвърдена 10-годишна история, се вижда от сайта му.

Седалището и дестилерията на „Средногорска роза“ са в село Буново в западната част на Стара планина. Дружеството има собствени масиви с етерично-маслени растения, които са биологичнто сертифицирани. Произвежда масла от роза, лавандула, здравец и лайка.

Общо 16 български фирми участват на панаира в Гуанджоу, съобщават от агенцията за малки и средни предприятия.

Фирмите, които се представят на националния щанд, са: „АСМ Диагностика“ ООД (апаратура за диагностика), „Бест Фрутс“ ЕООД (производство на безалкохолни напитки, пюрета, плодови сокове), „Бългериън Роуз Куийн“ ООД (производство на продукти от розово масло), „Веда“ ООД (производство на оцет и лимонов сок), „Винпром Русе” АД (производство на вина), „Гама Вита“ ЕООД (производство на хранителни добавки), „Гарван“ ЕООД (търговия), „Изабела Милкова Ле Парфюм“ ЕООД (парфюмерия), „Истлинк България“ ООД (Представяне на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и Тракия икономическа зона, Пловдив, инвестиционни проекти и др.), ЛВК „Винарска изба Брестовица” (производство на вина), „Лозко“ ЕООД (производство на вина), „Олинеза Премиум“ ООД (плодово-зеленчукови консерви), „ОМ Груп“ ООД (търговска и консултантска дейност), „Рам Комерс“ ООД (натурален пчелен мед), „Рефан България“ ООД (парфюмерия и козметика), Селскостопанска Асоциация за международни отношения ДЗЗД (Международна дейност в областта на селското стопанство и земеделието).

Leave a Comment