Частен съдебен изпълнител продава нива по нива земята на фермер от Съединение

земяЧастен събебен изпълнител е обявил за публична продан 20 имота, повечето от които ниви, а също и лозя, на земеделец от община Съединение. Общата площ на земята, която ще се търгува, е почти 182 декара, но продажбата ще е на парчета. Определените цени са между 800 и 900 лв. за декар. Купувачите ще предложат оферти в периода 4 ноември – 4 декември.

Запорите към фирмата на производителя „Трейд агро“ са започнали още от 2012 г. Оттогава датира първият изпълнителен лист, с който „Ай Ди Империал“ си търси дължима от фермера сума. Тя е над 169 хил. лв. и в нея влизат главница, лихви, съдебни разноски и такси и разноски на частния съдебен изпълнител. Само последните са близо 8.4 хил. лв.

През годините подобни искове имат и от Земеделска кооперация „Съзнание“, „Хипо Алпе Адрия лизинг“, „Балджиеви 91“, „Панация“, „Булагро машина“,  „Омега Агро“. Кулминацията на запорите е през 2015 г., но в същата година голяма част от тях са вдигнати поради разплащане от страна на длъжника. Към „Ай Ди Империал“ обаче сумата не е изплатена, като към нея има присъединени и публични вземания.

 

Leave a Comment