Мерки 4.2 и 4.1.2 ще се отворят през ноември

Лозана ВасилеваМярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на земеделски продукти“ ще бъде отворена в началото на ноември, а наредбата за нея – публикувана в Държавен вестник най-вероятно през следващата седмица, съобщи в Раковски зам.-министърът на земеделието, храните и горите Лозана Василева.

Приемът по мярка 4.1.2 за подкрепа на малките стопанства също ще стартира през ноември, отговори зам.-министърът на въпроси на медиите.

По мерките ще се кандидатства електронно през ИСУН.

По мярка 9 „Учредяване на групи и организации на производители“ Комитетът по наблюдение ще се събере на 25 октомври, след което ще бъде публикувана наредба за прилагането й. Лозана Василева предполага, че мярката ще тръгне до края на годината.

Относно методиката за прилагане на мярка 14 за хуманно отношение , която ще е отворена до 31 октомври, зам.-министърът поясни, че към областните дирекции на ДФ „Земеделие“ са изпратени официални указания. Те ще бъдат сведени до животновъдите и ще отговорят на въпросите им, така че „те няма да бъдат връщани за допълнителни документи“, каза Лозана Василева.

Leave a Comment