Премиерът подкани бизнеса да увеличи заплатите, за да останат българите тук

Снимка на БТА

Снимка на БТА

Премиерът Бойко Борисов подкани бизнеса да увеличи заплатите, за да може българите да останат в страната. Той дори упрекна работодателите, между които и представители на туристическия бизнес, че не увеличават заплатите, за да задържат квалифицираните кадри. „Облекчаваме по всякакъв начин, особено за туризма, да се взимат работници от Украйна, Беларус, Молдова, а всъщност нашите българи отиват във Франция, в Италия там да работят – готвачи, сервитьори, камериерки. Можем ли да си направим така заплатите? Не е голяма разликата, особено при тези толкова печеливши бизнеси, които имаме и да си останат българите тук?“, попита премиерът днес по време на конференция „Бизнесът и правителството в един отбор“, организирана от Български форум на бизнес лидерите“.

Бойко Борисов заяви, че това, което правителството трябва да направи, е да върне на хората чувството за справедливост. „Ние трябва да създадем задължително усещането на хората за справедливост. Колкото повече работим в тази посока, толкова ще е по-добре“, посочи премиерът, цитиран от БТА.

Премиерът Бойко Борисов похвали правителството за успеха в борбата с контрабандата и в ускореното усвояване на еврофондовете. Днес, по думите му, ние сме на 7-мо място в ЕС по разходване на средства от европейския бюджет. Като заслуга на правителството той посочи още намаляването на административната тежест и увеличаването на учителските заплати. Досега Министерският съвет е предложил промени в над 100 закона за намаляване на административната тежест.

Прочети още: Заплатата за работник в кравеферма стигна 1 200 лева

 

Leave a Comment