Земеделието по света и в България, пазарите и бъдещето са тема на международен форум в София

земя, подготвено полеЧетвърти научно-приложен обзорен форум „Развитие на земеделието и тенденции на стоковите пазари“ ще се проведе на 1 ноември в х-л „Експо“ в София. Той ще започне от 9:00 часа и ще продължи до 13:30.

Форумът е част от международна научна конференция „ОСП – настояще и бъдеще“, която се организира от Институт по аграрна икономика и се подкрепя финансово от Фонд „Научни изследвания” към Министерство на образованието и науката.

Събитието е инициирано от Центъра за икономически изследвания в селското стопанство – САРА, към Институт по аграрна икономика. Чрез него САРА ще представи своите
предвиждания за развитие на основни сектори в българското земеделие и ще дискутира с ключови участници и икономически субекти (фермерски организации, браншови съюзи, публична власт и др.) различните резултати и тенденции.

Участие в обзорния форум ще вземат и изследователи от ЕС и САЩ, които ще представят предвижданията за развитие на световното и европейско земеделие през следващите няколко години. Съвместното обсъждане и работа на изследователи, браншовици, експерти и вземащи решения специалисти ще даде възможност да се очертаят по-добре
средносрочните перспективи пред българското земеделие и да се повиши информираността на всички заинтересовани страни, като се изведат ценни изводи, съобщават организаторите.

Leave a Comment