Двойният стандарт при храните е напът да изчезне в Унгария

20140415.wjzgambnqqДвойният стандарт при храните е напът да изчезне в Унгария. Това е споделил пред българския земеделски министър Румен Порожанов неговият колега д-р Шандор Фазекаш, който е на посещение у нас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. Д-р Фазекаш е обяснил, че след започналите проверки за двоен стандарт в Унгария храните, предлагани от мултинационалните компании, са с подобрени качества.

България и Унгария ще си сътрудничат за прекратяване на двойния стандарт  при предлагането на храни на източно и западноевропейските пазари, са се разбрали двамата министри. Румен Порожанов е запознал колегата си с проучванията на българския пазар. Според него разрешението на проблема е в единно европейско законодателство, което да забрани под една и съща марка да се продават храни с различни съставки.

Българският и унгарски министър са обсъдили още сътрудничество в горите и земеползването. Засегната е била и темата за бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС след 2020 г. и нуждата от опростяването й.

Leave a Comment