Над 200 учени от ССА ще се включат в протести на 27 октомври и 1 ноември

протест на напоителни системиНад 200 учени от Селскостопанска академия (ССА) ще се включат в подготвяните от КНСБ протести на 27 октомври и на 1 ноември. Първият протест – в петък, ще е за увеличаване на работните заплати и признаване на клас прослужено време. Вторият, който е ще е в Деня на народните будители, е на учените в България, съобщи председателят на Федерацията на независимите синдикати в земеделието Светлана Василева. На мълчаливия поход на научните деятели от ССА и БАН ще бъде отдадена почит на Будителите и ще бъде защитено искането за възстановяване престижа на научния работник в България.

Искането на земеделските синдикати за увеличаване на бюджета за Селскостопанска академия с 25 милиона лева не бе подкрепено по никакъв начин, коментира Василева Проекта на националния бюджет за 2018 г. Той обрича на мизерия земеделската наука и през следващата година. Синдикатите настояват заплатите в академията да се увеличат с 20 процента.

В края на миналата седмица Федерацията проведе среща с председателя на ССА проф. Васил Николов в Стара Загора. Председателят е посочил, че увеличението на заплатите на работещите и служителите в ССА са на първо място в тефтера на бюрото на финансовия директор на МЗХГ.

 

1 Comment

  1. ИЗучен каза:

    …..Блажени са верующите и нисшите духом, защото тяхно е Царството небесно…..
    При този „председател“ – нищо добро! Човекът умее само катастрофите…..

Leave a Comment