На 17 декември Референдум в Добрич: Газ или пшеница

пшеницаНа 17 декември в Добрич ще се проведе местен референдум „за“ или „против“ проучването и добива на природен газ в областта, съобщи националното радио. На практика този референдум ще определи избора Газ или Пшеница. Инвестиционните намерения на „Русгеоком БГ“  предвижда изграждането на 41 сондажни кладенци в 18 населени места.

От Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) реагираха остро на съобщението, че е постигнато съгласие в преговорите между зърнопроизводителите, инвеститора и Министерството на околната среда и водите. НАЗ и „Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006“ (Генерал Тошево) потвърждават, че ще продължат участието си в обществените обсъждания и че съгласие за продължаване на срещите с цел „да се разсее всякакво съмнение, че околната среда може да бъде замърсена от евентуален бъдещ добив на газ“ не е постигнато и не е било повод за проведената среща.

„Асоциацията на българските зърнопроизводители 2006“, както и НАЗ, поддържат своята позиция за прекратяване на инвестиционните намерения на „Русгеоком БГ“

Leave a Comment