Гозби със заешко на фермерския фестивал в София

IMG_6343Гозби със заешко ще е акцентът на Фермерския фестивал на 1 ноември в пред земеделското министерство в София. Прясно заешко месо е от малката семейна ферма „Тюлбето“ на Димка и Николай Христеви от Казанлък.

Заешкото месо е алтернатива за здравословно и диетично хранене. По съдържание на белтъчини – 22 %, то държи рекорда спрямо останалите видове месо. Усвояването на белтъчините на заешкото месо в човешкия организъм е 90%, докато за другите видове месо е максимум 64%. Заешкото месо е бедно и на мазнини. С изключение на кравето мляко заешкото месо съдържа най-малко холестерин от всички храни от животински произход.

Основните дегустации са по традиция на два пъти през деня: от 12 до 13 часа и от 17 до 18 часа в Демонстрационната шатра.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в рамките на проект „Седмичен фестивал „От нашата ферма- с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

Leave a Comment