Единадесет дни Фестивал на греяното вино в Пловдив

IMG_7820„Фестивал на греяното вино“ започва от днес и продължава до 3 декември до паметника на Кан Крум в район „Тракия“ в Пловдив, съобщи кметът на района Костадин Димитров.

Фестивалът на греяното вино се организира от Фондация  „Румънеца и Енчев” с подкрепата на кмета на район „Тракия“. Богатството от вкусове и аромати пренесени от различни кътчета на света. Гостите на фестивала ще могат да се докоснат до десетки различни вариации на греяното вино, коледни сладки и други вкусотии. Посетителите ще се насладят и на кулинарни изкушения, приготвени на място, на скара или пещ.

Цялостната идея е да се изгради кътче, което да носи топлина, пъстрота и празнично настроение. Осигурена е по традиция и кратка вечерна програма – концерти, които ще поставят акцент върху българската музика и любимите групи на поколения българи в три различни музикални стила. Участие ще вземат „Диана Експрес“, „Айс Крийм“, група „Хоризонт“, „Обратен ефект“ и още много изпълнители, както и гости от Гърция.

На 2 декември, в разгара на Фестивала на греяното вино, всички заедно тържествено ще дадем начало на предстоящите празници със запалването на светлините на коледното дръвче в Тракия, допълни кметът на района Костадин Димитров.

Leave a Comment