Кредитите от ДФЗ стават предсрочно изискуеми за фермери в несъстоятелност

хранене на кравиНа заседанието си от 27 ноември т.г. Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ (ДФЗ) реши, че трябва да си събира вземанията възможно най-бързо в случай, че фермерите, получили кредит от фонда, влязат в процедура по несъстоятелност. В протокола от заседанието е записано следното:

„Не се допуска отсрочване на кредити на кредитополучател, за който е открито производство по несъстоятелност по реда на Търговския закон към датата на сключване на анекса.

Когато бъде открито производство по несъстоятелност по реда на ТЗ срещу кредитополучателя след датата на подписване на анекса по настоящото отсрочване, вземането на ДФ „Земеделие“ става предсрочно изискуемо. 

Сключването на анекси за отсрочване на кредитите в сектор „Животновъдство“ да се извършва от директорите на Областните дирекции на ДФ “Земеделие“, като за целта изпълнителният директор на Фонда делегира права с издаване на заповед.“

Припомняме, че наскоро ДФ „Земеделие“ за пореден път удължи с една година срока за погасяване на кредити за животновъди, раздадени през 2008-2012 г. за закупуване на фуражи.

Leave a Comment