100 кила ракия ще подарят на Балканския фестивал на ракията, който се открива утре

мъж пие ракияПетото издание на Балканския фестивал на ракията и спиртните напитки започва утре, 1 декември от 17 часа, и ще продължи до неделя включително, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара. Мястото на фестивала е Централният дом на архитекта в София. Там ще бъдат представени и достъпни за дегустации над 250 марки ракии и високоалкохолни напитки от български производители, както и традиционни спиртни напитки от Турция, Гърция, Македония, Сърбия и други балкански държави.

Миналогодишното издание на Фестивала бе посетено от над 3000 любители на напитките и бе с повече от 30 фирми участници, припомнят организаторите.

На откриването на фестивала ще бъде официално анонсирано домакинството на България на най-големия световен конкурс за спиртни напитки Concours Mondial de Bruxelles, Spirits Selection, който ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. в Пловдив. Директорът на конкурса Тиери Хенис пристига специално за събитието. Конкурсът ще се проведе с подкрепата на Министерство на икономиката и Община Пловдив. Официален партньор е Институтът за изследване на вино и спиртни напитки в София.

В рамките на Фестивала един от посетителите ще има възможността да спечели 100 кила ракия.

Leave a Comment