Селскостопанска академия и колегите им от Азербайджан ще обменят знания

DSC01409Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова посети Селскостопанска академия, където се срещна с ръководството на Академията. Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов и посланик Гурбанова обсъдиха възможността за задълбочава на сътрудничество в областта на земеделската наука.

Посланик Гурбанова заяви, че страната й проявява интерес към различни направление в земеделието – обмяна на генетични ресурси в растениевъдството, селекция на растенията, лозарството и винарството. В областта на животновъдството беше проявен интерес към породите Симентал и Холщайн и към биволите от породата Българска Мурра. Председателят на ССА проф. д-р Николов запозна накратко посланик Гурбанова с дейността на Академията и сподели,  че България в лицето на ССА има с какво да бъде полезна на Азербайджан.

Двамата се споразумяха, веднага да започне изготвянето на меморандум за сътрудничество между Селскостопанска академия и институцията за селскостопански науки в Азербайджан, както и практически действия по двустранно сътрудничество на конкретни институти на Академията с аналогични от азербайджанска страна.

Leave a Comment