Електронното заявяване на субсидии започва с пчеларите

НАЗ семинарЕлектронното заявяване ще стартира в началото на 2018 г. най-напред с Националната програма за пчеларство, а също и с училищните схеми за плодове и мляко, съобщи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Живко Живков по време на Седмия Агро семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите, който се провежда в Пловдив. „Вече сме на финалния етап в разработването на електронен модул за прием“, каза той.

Живков допълни, че силно се надява електронното подаване на заявления за Кампания 2018 г. да е факт и за останалите земеделци от 1 март догодина.

Заместник-министърът на земеделието Вергиния Кръстева увери зърнопроизводителите че ведомството усилено работи по новата кампания за очертавания. „Различни софтуерни подобрения следва да бъдат направени, така че мисля че вървим в посока на подобряване на ситуацията при заявяване към 1 март“, каза тя. „Вече сме задвижили проекта по подобряване на софтуера.  Знаете, че „Фермата“ е в DOS, вървим към преминаването й в Windos“, добави Кръстева.

 

 

Leave a Comment