Животновъди от област Бургас, пострадали от наводнения, кандидатстват за 46 хил. лв. по de minimis

овцеОт 6-ти до 13-ти декември 2017 г. земеделските стопани от област Бургас, с унищожени от наводненията животни, могат да кандидатстват за помощта de minimis. Документи се приемат в Общинските служби „Земеделие“ (ОСЗ) към МЗХГ или в Областна дирекция (ОД) на ДФ „Земеделие” гр. Бургас, отдел „ПСМП“. Кандидатства се лично или чрез упълномощено лице.

Заявления за минимална помощ могат да подават животновъди, които отглеждат кокошки, пилета, патици, пуйки, зайци, прасета, свине-майки, кози, овце, шилета, телета, понита, коне, магарета и пчелни кошери и са пострадали от неблагоприятното климатично събитие – наводнение през месец октомври 2017 г. в област Бургас. De minimis ще се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, включени в Регистър, изготвен от Областна дирекция „Земеделие“ на МЗХГ, гр. Бургас за пострадали собственици на загинали животни, в резултат от наводнението.

Финансовият ресурс на помощта е в размер на 46 000 лв. и е определен с решение на УС на ДФЗ от 27.11.2017 г. Общият размер на подкрепата на един земеделски стопанин и на едно и също предприятие не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро ( 29 337.45 лв.) за период от три бюджетни години (2015 г. – 2017 г.). Средствата ще бъдат изплатени до 20 декември 2017 г. Още информация за помощта е публикувана на сайта на ДФЗ.

 

Leave a Comment