Николай Стефчов и Венелин Делгянски получиха призовете „Агробизнесмен“ и „Млад Агробизнесмен“

Управителят и собственик на фирма „Агритоп“ Николай Стефчов и Венелин Делгянски, който е второ поколение фермер в семейното стопанство на „Гранд Агро“, получиха големите призове „Агробизнесмен“ и „Млад Агробизнесмен“ на 2017 г. на церемония на в. „Български фермер“ вчера.

Николай Стефчов получи грамота от Асоциацията на земеделските производители в България за съществения й принос за модернизиране на животновъдството в страната на 15-ия рожден ден на "Агритоп"

Николай Стефчов получи грамота от Асоциацията на земеделските производители в България за съществения й принос за модернизиране на животновъдството в страната на 15-ия рожден ден на „Агритоп“

Николай Стефчов стана носител на наградата заради активното участие на „Агритоп“ при създаване на модерното лице на българското животновъдство. Фирмата предлага ефективно и иновативно оборудване на ферми, но също така помага на стопаните с цялостни технологични решения в производството. „Агритоп“ работи с водещи производители на техника за животновъдството и вече предлага над 30 бранда. Тази година компанията отбеляза 15-ия си рожден ден при откриването на нов търговски център за животновъдна техника край гр. Долни Дъбник в началото на октомври. Николай Стефчов получи статуетката от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Венелин Делгянски

Венелин Делгянски

Венелин Делгянски не просто организира работата в голямото зърнопроизводствено стопанство с база в гр. Раковски, което е създадено от баща му Йосиф Делгянски, но и внедрява американския опит на полетата. Вече пет години младият зърнопроизводител експериментира с директна сеитба, увеличавайки непрекъснато площите. За целта е внесъл от САЩ машини „Джон Диър“, които помагат опитите да са успешни. Впечатлен от добрата изработка на американската техника, която е съчетала инженерната мисъл с удобството за фермерите, Венелин Делгянски се е заел с мисията да запознае българските си колеги с възможностите й. Той е осигурил и презокеанския път за доставка на машините от САЩ. В момента продълбочители, култиватори, сеялки и други машини на „Джон Диър“ усешно доказват предимствата си в стопанства от цялата страна.

 

Leave a Comment