Помогнете на Марина и Ромина, ако можете!

„ДА ПОМОГНЕМ НА ЕДИНСТВЕНАТА ДЪЩЕРЯ НА НАШАТА КОЛЕЖКА МАРИНА ДА НЕ БЪДЕ ПРИКОВАНА ЗАВИНАГИ В ИНВАЛИДНА КОЛИЧКА!“

Този призив са отправили към читателите в сайта на Министерството на земеделието, храните и горите служителите на ведомството, като посочват дарителски сметки в края на този зов за помощ.РОМИНА (2) Те описват тъжната история на Марина и нейната дъщеря Ромина така:

Ромина страда от детска церебрална парализа. В момента се придвижва с два триопорни бастуна. Има и кръвно заболяване – кръвта й не се съсирва, поради намален брой тромбоцити.

Нуждае се от спешна операция на двете ходила и пръсти на краката, които са силно деформирани и вече е започнал процес на деформация и на основните кости, което ще доведе до приковаването й завинаги в инвалидна количка.

При провеждането на костна операция на краката, рискът от кървене е много голям и затова тя трябва да се извърши в клиника от специализиран екип за костни операции и под непрекъснато наблюдение от хематолози.

Ортопедичната клиника Медикъл Парк Флория – гр. Истанбул, Турция предложиха лечение, и дадоха надежда че, макар и сложна операцията ще бъде успешна.

Първата възможна дата за операция е 15.01.2018 г.

Ценовата оферта за операцията, която трябва да бъде платена в брой, или с банков превод – 20000 €, преди постъпването й в клиниката е непосилна за нея. Освен тази сума ще трябва да се заплатят и разходите, свързани с транспорт и нощувка на придружител. Марина е разведена и живее с дъщеря си под наем в гр. София. Месечните им доходи са крайно недостатъчни и не може да се заплати за предложеното лечение, което лишава Роми от възможността да ходи самостоятелно и завинаги трябва да разчита на чужда помощ при придвижване.

ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМЕ НА ВАШАТА ПОМОЩ!

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ: РОМИНА ЙОРДАНОВА ХАРАЛАНОВА
BGN – BG45PRCB92301033390539 
EUR – BG77PRCB92301433390512

Leave a Comment