Пловдив отличи 14-те стратегически инвеститори в града и региона

стратегически инвеститори в Пловдив, награди

Почетен  плакет и статуетка, връчени от кмета на Пловдив Иван Тотев, получиха 14 стратегически инвеститори в Пловдив и региона днес. На церемонията кметът отбеляза, че през 2017 г. (до средата на декември) в града и региона са сключени сделки за 600 млн. лв., а приходите от данъка за придобиване на имущество към общината надхвърля 16 милиона лева.

Мениджърите на наградените компании споделиха за успехите си през тази година, благодариха на общината за помощта и доброто административно обслужване и пожелаха щастлива 2018 г.

Призове получиха (по азбучен ред) Белла България, Биомашиностроене, Булпрос, Булсафил, ВП брандс интернешънъл, Енигма софтуер груп, Интрама, Милара интернешънъл, Обединена млечна компания (ОМК), Осрам, ПИМК, ТЕД-БЕД, Футбол Радар и Хъс.

Някои от наградените заковаха вниманието с любопитни новини. Така, Ангел Чумеров от „Биомашиностроене“ сподели, че за да открие нови 130 работни места, както планира компанията, е необходимо да се внесат работници от Украйна и Молдова. От Обединена млечна компания разкриха, че тази година са инвестирали 6 млн. евро, а през 2018 г. ще модернизират предприятието с още толкова. Най-голямата транспортна компания в България ПИМК поднесе новината, че от тази седмица работи единственият в страната Интермодален терминал на гара Тодор Каблешков, чиито концесионер е именно ПИМК. От Хъс признаха, че 2017 г. е била най-успешна за фирмата, откак съществува. Тазгодишните инвестиции в металургичното предприятие са в размер на 20 млн. лв.

 

 

Leave a Comment