Няколко идеи за коледен подарък за жената и децата

дядо КоледаВ последния си бюлетин от „Активни потребители“ дават няколко практични съвета и идеи какви коледни подаръци да изберете за любимата си жена и за децата. И какви не. Ако все още не сте се сетили с какво да зарадвате най-близките си, тези предложения могат да ви помогнат.

Няколко съвета за подарък за жената:

Много е важно да не се забравя, че всяка жена оценява външния вид на подаръка, затова го опаковайте по красив начин.

  • Подаръчен ваучер – когато решите да подарите подаръчен ваучер за Коледа, единственото нещо, за което трябва да помислите е на каква стойност да е той. Ваучерът може да е за покупки от предпочитан магазин, козметичен салон или за някой желан курс;
  • Билет – за някой предстоящ концерт или културно събитие, което смятате, че би било интересно за нея;
  • Ако тя обича да пътува – най-добрият подарък ще бъде пътуване до желана дестинация. Помислете за местата, които би се радвала да посети и я изненадайте.

Избягвате да купувате козметика и дрехи. Това са неща, които жената сама избира за себе си и знае добре какво иска и е подходящо за нея. По този начин избягвате и неловкия момент, когато не сте уцелили правилния размер или точния тип кожа например.

Играчка под елхата

Най-лошото решение, когато правим подарък на децата си за Коледа, е да купим каквото и да е. В този и следващия брой ще ви да запознаем със съветите на детски психолози, които ще са ви от полза:

  • Книгите са най-полезните подаръци. Те помагат на децата да се научат да фантазират, развиват абстрактното им мислене. А докато четете на детето си, вие развивате неговия речников запас и речта му.
  • Куклата или плюшената играчка е полезна и за момчетата, тъй като помага на децата да се адаптират към обществото. С тях могат да се създават определени навици – сядане на гърне, обличане и събличане, хранене. Играейки с тях, децата упражняват въображението си и се учат да общуват;
  • Няма по-полезна играчка от конструктора. Той развива триизмерното мислене, фантазията, фината моторика, чувството за симетрия, математическите умения и естетическото възприятие на света около нас;
  • Ролевите игри помагат на децата да осъзнаят своето място в обществото. Затова купувайте неща, които им позволяват да си играят на възрастни – кухненски прибори, ютия, детски телефон, лекарски принадлежности.

Leave a Comment