Как е разпределен бюджетът на МЗХГ по дейности

В свой доклад за бюджета, с който Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) ще разполага през 2018 г., министър Румен Порожанов подробно описва бюджетните програми и бюджетните прогнози за разходите по програмите.

В началото на доклада е направена кратка характеристика на министерството и структорите към него. В нея се казва:

„Държавната политика в секторите „Земеделие”, „Храни”, „Аграрна наука и образование”, „Развитие на селските райони”, „Рибарство и аквакултури” и „Горско стопанство” се провежда посредством структурите от системата на министерството, а именно: централна администрация, 8 броя изпълнителни агенции, два центъра, една национална служба, една академия, 3 броя почивни бази – второстепенни разпоредители с бюджет, Областни дирекции “Земеделие” (28 броя в цялата страна, включващи в състава си общински служби по земеделие).

Административното ръководство на министерството се осъществява от Главен секретар, който осигурява организационната връзка между политическия кабинет и звената в администрацията, координира оперативната дейност на министерството в изпълнение на законовите разпореждания на министъра, работи под негово ръководство и се отчита за своята дейност пред него.

Общата численост на системата на МЗХГ възлиза на   9 627 щатни бройки.“

Разпределение на разходите по области на политики и бюджетни програми за 2018 г. на Министерството на земеделието, храните и горите

бюджет разпределение 2018 г.

Leave a Comment