НАП затвори шест обекта в Пампорово, глоби 13 на пазара във Велинград

Патрулът на НАП не се движи със ски

Патрулът на НАП не се движи със ски

Провежданите за поредна година срещи, между представители на бизнеса в зимните курорти в к.к. Пампорово и гр. Велинград с ръководството на Териториална дирекция на НАП Пловдив, вече дават своите резултати. Констатираните нарушения за първите три седмици от кампанията са по-малко спрямо същият период на предходната година. Изключение има само при проверките в селища в близост до курортите, където се констатират по-голям брой нарушения дори и липса на фискално устройство в обектите.

В к.к. Пампорово за трите седмици от старта на Кампания 2018 г. са извършени 141 проверки, като при 13 от тях са констатирани нарушения. В шест от тях вече е приложено предварително изпълнение на принудителна административна мярка „Запечатване на обект“.

Извършените проверки в гр. Велинград за Кампания 2018 г. са 244, като при 26 са констатирани нарушения. За сезон 2017 г. нарушенията за този период са 21. По-големия брой нарушения през 2018 г. е следствие на проведени контролни действия от органите по приходите на общинския пазар в града, където от 18 проверки, 13 са с нарушения, три от които са липса на фискални устройства.  За 13 от обектите в града, вече са връчени заповедите за запечатване на обектите.

И през тази кампания се използват всички методи на наблюдение и контрол за насърчаване правилното прилагане на данъчно-осигурителното законодателство, от явно присъствие на униформени патрули и извършването на контролни покупки до използването на възможностите на дистанционната връзка между фискалните устройства в обектите и единната електронна система на НАП. Извършват се проверки и на луксозните автомобили в курортите. Проверява се също за сключени трудови договори на наетите лица и наличие на всички необходими документи за извършване на дейност на съответния  обект.

 

Leave a Comment