Горски удариха дървената мафия около Хисаря

дърва за огревМасирана акция на горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Пловдив, горски служители от Държавно горско стопанство – Хисар, служители на РУП Хисар, Зонално жандармерийско управление – Пловдив и Сектор „Специализирани полицейски сили“ удари вчера дървената мафия в селата Ръжево Конаре, с. Дълго поле, с. Бегово и с. Долна махала.

При проверките за съхранение на незаконна дървесина са съставени 16 акта за установяване на административно нарушение за съхранение на незаконна дървесина и конфискувани 27 куб.м. дърва за огрев.

През зимните месеци, когато опитите за нерегламентиран дърводобив зачестяват, засилен контрол се извършва на територията на цялата регионална дирекция. Проверките продължават.

От началото на годината до сега на територията на РДГ Пловдив са извършени повече от 830 броя проверки, 147 от тях на превозни средства, 83 обекта за добив на дървесина, 71 обекта за продажба на обла и фасонирана дървесина и НГП, 303 ловци, 92 риболовци и 130 други физически лица и имоти.

За периода са съставени общо 40 акта по Закона за горите. В прокуратурата са изпратени 15 преписки.

Leave a Comment